PASSIO x TEAM RYNKEBY

PASSIO x TEAM RYNKEBY

Hyvän asian puolesta pyörällä Pariisiin 2024

Moi, olen Passion Jussi ja vuonna 2024 minulla on mahtava tilaisuus olla osa Team Rynkeby-hyväntekeväisyysprojektia, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin ja kerää rahaa syöpäsairaille lapsille. Osallistun yhdessä Espoon joukkueen kanssa 29.6.-6.7.2024 ja haluan kutsua sinut mukaan tähän unohtumattomaan seikkailuun!

Tämä projekti ei ole vain tavallinen pyöräretki, teemme sen hyvän asian puolesta. Koko matkamme tarkoitus on tukea niitä, jotka tarvitsevat apua eniten. Jokainen polkaisu vie meitä lähemmäs yhteistä päämäärää ja jokainen lahjoitus tuo toivoa niille, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat. Voimamme tulee lihaksista ja sydämestä.

Voit seurata kuulumisiani ja valmistautumista Passion blogista. Toivon, että inspiroidut ja haluat olla mukana tukemassa meitä tässä hienossa pyöräilyseikkailussa.

Tule mukaan ja ole osa merkityksellistä matkaa!

#PassioGoesParis

→ Lue lisää Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektista.

Passio goes Paris 2024

Passio goes Paris 2024

Seikkailua kohti

Tervehdys! On aika sukeltaa syvemmälle ravintola Passion ja Team Rynkebyn hyväntekeväisyysprojektiin. Avaan oven omaan valmistautumiseen ja treenaamiseen ennen kesä-heinäkuista matkaa kohti Pariisia.

Seikkailua kohti

Kaikki lähti liikkeelle poikani Topin triathlonkisoista kesällä 2023. Katselin kilpailijoita ja mietin, että miksen voisi haastaa itseäni uudella tavalla. Ensimmäiset ajatukset triathlonkisoihin tähtäämisestä syntyivät, mutta ensin piti ratkaista se visainen kysymys: mistä pyörä? Tässä vaiheessa astui kuvaan Team Rynkebyn hyväntekeväisyysprojekti, joka ei ainoastaan tarjonnut mahdollisuutta lunastaa legendaarinen Bianchi, vaan myös tilaisuuden osallistua sydäntälämmittävään ja merkitykselliseen matkaan.

Olin kuullut Team Rynkebystä aikaisemmin, ja päätös liittyä projektiin oli helppo. Samalla se tarjosi mahdollisuuden aloittaa treenaaminen pitkiä pyörälenkkejä varten. Lapset ja terveys ovat minulle maailman tärkeimmät asiat, joten oli helppo heittäytyä mukaan tähän hienoon projektiin.

Jääkiekosta pyörän satulaan

Jääkiekko on ollut liikunnallisen taipaleeni kulmakivi, vaikka en paininut “niin kovatasoisissa” liigoissa. Kuitenkin, kuten elämässä usein käy, uudet haasteet kolkuttavat ovelle. Pyöräilyyn liittyvää kokemusta löytyy vuosien takaa, kun vuonna 1994 ja -95 poljin ympäri Irlantia, ensin pohjoisen ja sitten etelän kautta. Pidempi pyöräilytauko on tosin ollut voimassa viimeiset kymmenen vuotta.

Vaikka pyöräily ei ole ollut aktiivisena osana elämääni viime aikoina, tuntuu hienolta palata takaisin satulan selkään. Team Rynkeby tarjosi täydellisen syyn palata aktiivisen elämäntyylin pariin.

Treeniohjelma Team Rynkeby -seikkailuun

Mitä tulee valmistautumiseen vaativaan pyöräilymatkaan, on treeniohjelma rakennettu tarkkaan harkiten. Crossfit toimii lihasjumpan ja kunnon ylläpitäjänä, ja joukkueen pyöräilyspinningit ovat viikoittainen tapahtuma. Päälle vielä 3 tunnin pk-kävely joka toinen sunnuntai. Oheisharjoitteluja tehdään 4-6 kertaa viikossa, ja kun kevät saapuu ja lumet sulavat, siirrytään pitkille pyörälenkeille.

Treeniohjelma painottuu tällä hetkellä voimakkaasti Crossfitin ympärille, mutta kevättä kohden keskitymme enemmän kestävyystreeniin. Haluamme olla valmiita, kun upeat pyörämme saapuvat maaliskuun alussa. Tavoitteena on, että ennen kesäkuun starttia on poljettu noin 2500 kilometriä.

Treenaaminen on nyt helppoa, kun edessä häämöttää selkeä maali: Paris oui! 🙂 Se tekee treenaamisesta innostavaa ja tavoitteellista.

Entäpä sitten tunnelmat? 

Tunnustan, että hieman jännittää jo tässä vaiheessa. Starttiin on alle puoli vuotta, enkä tunne vielä olevani täysin valmis – mutta juuri siinä piilee se kiehtova elementti. Tiedossa on lisää treeniä ja varmasti myös paljon unohtumattomia hetkiä matkan varrella.

Tämä on ensimmäinen luku Passion Jussin ja Team Rynkebyn matkassa. Seuraavaksi paneudumme siihen, millainen on Jussin varustelista ja mitä odotuksia hänellä on tulevalle pyöräilyseikkailulle! Jää siis kuulolle ja pysy mukana tässä mahtavassa matkassa.

#PassioGoesParis

→ Lue lisää Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektista.

Mallorcan auringon alla

Mallorcan auringon alla

Treenikauden aloitus

Tervehdys! Jatkamme ravintola Passion ja Team Rynkebyn hyväntekeväisyysprojektin matkassa. Kauden avaus tapahtui etelän lämmössä!

Kauden upea aloitus

Kausi starttasi Mallorcalta mukavissa tunnelmissa! Saaren kauniit maisemat mukulakivikatuineen ja vuoristoteineen loivat hienot puitteet treenata tulevaa pyöräilyprojektia varten.

Treenilenkit jylhissä maisemissa

Mallorca on tunnettu yhtenä maailman parhaista maantiepyöräilykohteista. Reissun parhaita hetkiä olivat näkymät kapeilla mukulakivikaduilla keskellä perinnekyliä. Pyörälenkit kulki: Puerto de Alcudia – Muro – Pollença suunnalla. Reissussa oli käytössä Bianchi Infinito XE -pyörä. Treenilenkkien aikana nautittiin saaren jylhistä maisemista ja hienoista keleistä. Paahtavat etapit saarella virittivät mielen ja kropan kohti heinäkuun päähaastetta.

Mitä seuraavaksi? 

Seuraavaksi edessä on lisää treeniä Team Rynkebyn Bianchi-pyörillä ja matkaan valmistautumista. Matkalla kohti Pariisia luvassa vielä monta hienoa hetkeä jaettavaksi.

Tämä on toinen luku Passion Jussin ja Team Rynkebyn matkassa. Seuraavaksi paneudumme siihen, millainen on Jussin varustelista ja mitä odotuksia hänellä on tulevalle pyöräilyseikkailulle! Jää siis kuulolle ja pysy mukana tässä mahtavassa matkassa.

#PassioGoesParis

→ Lue lisää Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektista.

Keltaiset pyörät

Keltaiset pyörät

pyörähuoltoa ja matkavalmisteluita

Tervehdys! Jatkamme ravintola Passion ja Team Rynkebyn hyväntekeväisyysprojektin matkassa. Matkaan on valmistauduttu monella tapaa. Treenien lisäksi on suunniteltu reittejä, koottu varusteita ja huollettu hienoja keltaisia pyöriä

keltaiset pyörät

Keltainen on joukkueen väri. Varmaa on että muilla kuin Team Rynkebylle varta vasten tehdyillä keltaisilla polkupyörillä ei Pariisin matkalla ajeta. Pyörä on siis special made for Team Rynkeby. Pyörä on Bianchi XE Infinito (ääretön). Jokainen vastaa oman pyöränsä huollosta ja “kuulostelee” treenien aikana. Lisäksi tehdään vielä ensihuolto ja perushuolto ennen kuin lähdetään matkaan.

Varusteet ja muut valmistelut

Varusteluettelo on mittava. Normaalien ajovarusteiden: kypärä, lasit, tiimin mukaiset ajohousujen- ja paitojen lisäksi löytyy vielä paljon muuta. Vararengasta alle ja päälle, pumppu tai CO2-pikapatruunat renkaan täyttöön, sadevarusteet, ajotietokoneet, ensiaputarvikkeet ja kaikkea muuta. Onneksi kaikkea ei tarvitse itse kuljettaa, sillä huolto on koko Pariisin matkan mukana.

Matkareittiä suunnittelee navigointitiimi. Myös tiimin kevään harjoitusreitit ovat olleet heidän käsialaa. Pariisin matkan suunnittelu hoidetaan yhdessä Team Rynkebyn katto-organisaation kanssa siten, että matkat mitoittuu hotellilta hotellille.

Mitä seuraavaksi? 

Lähtö jo häämöttää, nimittäin tällä viikolla lähtöseremonia, perjantaina 28.6!

Tämä on kolmas luku Passion Jussin ja Team Rynkebyn matkassa. Seuraavaksi käymme läpi reittiä ja mitä matkan varrella onkaan tiedossa! Jää siis kuulolle ja pysy mukana tässä mahtavassa matkassa.

#PassioGoesParis

→ Lue lisää Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektista.

Matka alkaa

Matka alkaa

Mitä reitillä tiedossa

Matka alkaa huomenna, perjantaina 28.6! Käydään läpi mitä kaikkea on tiedossa matkalla Pariisiin!

reitin suunnittelu

Reitin suunnittelee navigointitiimi, joka on käynyt reittiä läpi muutaman kuukauden ajan. Reitin suunnittelussa on pidetty mielessä turvallisuus, teiden pyöräiltävyys, mahdollisuudet taukojen pitämiseen, sekä nähtävyydet. Taukoja pidetään 45min – 1h 15min välein ja hotellilla pyritään olemaan päivittäin klo 18 mennessä. Näin levolle ja palautumiselle jää myös aikaa.

Mitä reitillä tiedossa

Matka alkaa Helsingistä, jossa lähtöseremonian jälkeen poljetaan satamaan ja laivaan. Laiva saapuu Travemundeen lauantaina illalla ja silloin tiedossa vain “lyhyt” 22km polkaisu hotellille. Ensimmäisen päivän lyhyemmän etapin jälkeen poljetaan 75-204km päivittäin. Reitti kulkee 7 päivän aikana Saksan, Hollannin ja Belgian kautta Ranskaan.

Reitin varrella nähdään niin kaupunki- ja peltomaisemaa, pieniä kyliä, kukkuloita, ainakin yksi lossiylitys ja hieman ennen Pariisiin saapumista upea Chateau de Chantillyn linna. Matkan päätepiste on Pariisissa ja saapuminen perille viikon kuluttua Travemundesta lähdön jälkeen, lauantaina 6.7.

Tästä se lähtee!

Tämä on neljäs luku Passion Jussin ja Team Rynkebyn matkassa. Seuraavaksi seurataan matkan vaihteita! Jää siis kuulolle ja pysy mukana tässä mahtavassa matkassa.

#PassioGoesParis

→ Lue lisää Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektista.